Krill – En bærekraftig råvare i Appetitt

Appetitt inneholder Antarktisk krill og norsk fiskeolje. Krill er den mest effektive kilden til Omega 3. Krill tilfører hunden livsviktige omega-3 fettsyrer som EPA og DHA som fosfolipider. Dette sammen med et ideelt forhold mellom omega-3 og omega-6 fettsyrer og et høyt innhold av vitamin E, som styrker hundens ledd, hud, pels og generelle helse. Krill virker positivt for muskel, nerve- og leddfunksjoner og er viktig for optimal hjernefunksjon. Gjennom vår forskning er det dokumentert at krill virker effektivt mot inflammasjon og muskelskader. Den fremmer også pels og potekvalitet.

Føre-var prinsippet forvaltes ekstremt strengt i Antarktis. Krillfisket har fire år på rad blitt kåret til verdens mest bærekraftige reduksjonsfiskeri. Fisket er begrenset til en bestemt region i Antarktis kalt område 48.

Fiskeriforvaltningen er robust, ettersom konsensusene fra 25 regjeringer er nødvendig for å endre noen av fiskeribestemmelsene i Antarktis. FN definerer et fiskeri som bærekraftig når opp til 10 prosent tas ut av stammen. For det antarktiske krillfisket er kvoten for område 48 satt på kun 1 prosent av biomassen. Til tross for den lave kvoten på 1 prosent, har heller ikke fiskeriet tatt ut mer enn 0,5 prosent fra reguleringene ble innført til dags dato.

Ønsker du lære mer om Krill – Klikk på filmen nedenfor så får du en fin innføring.

https://akerbiomarine.app.box.com/s/nxqmnlfyswabythxkibrpa7vtfo904d6

Share this post